Превозвачи излизат на национален протест. Очаква се блокиране на ключови булеварди в София

...
Превозвачи излизат на национален протест. Очаква се блокиране на ключови булеварди в София
Коментари Харесай

Протестът на превозвачите започна, има огромни тапи в градовете

Превозвачи излизат на национален митинг. Очаква се блокиране на основни булеварди в София и други големи градове от тежкотоварни коли, предаде NOVA

От сектора настояват, че държавното управление не желае да договаря. Превозвачите чакат да получат отговори на главните си искания - понижаване на акциза на горивата с 50%, както и отсрочване на плануваното разширение на тол системата.

Минути след 08:00 часа на „ Цариградско шосе ” в София към този момент се подреди колона от камиони и рейсове. Очаква се малко по-късно да тръгнат към Министерския съвет. Ще блокират от бул. „ Мария Луиза ” до бул. „ Г.С.Раковски ”.

Тези рейсове и камиони, които няма да могат да влязат на митинга, ще създадат протестно шествие от „ Цариградско шосе ” до „ Ботевградско ”.

„ Напрежението продължава да пораства. Г-н Събев и господин Караджов наливат масло в огъня. След вчерашните им изявления има самоорганизиране на митинги в много градове, където такива не бяха оповестени. Вълната е тръгнала, митингът ще е огромен през днешния ден ”, заяви Милтенова от Конфедерацията на автобусните превозвачи. Според нея с намаляването на акциза на горивата и премахването на биодобавката, горивата ще поевтинеят с сред 40 и 50 стотинки.

Миналата седмица част от превозвачите напуснаха със скандал срещата с премиера Кирил Петков, на която трябваше да обсъдят ограничения против повишаването на горивата. 

Междувременно от таксиметровия отрасъл ще вземат решение по кое време и по какъв начин да се включат в националния митинг на транспортния бранш.  Няколко синдиката се събират във вторник на среща, с цел да обсъдят въпроса. От сектора упорстват за помощ от страната, още веднъж поради високите цени на горивата. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР